Danas je počeo prvi ovogodišnji Grand Prix-a u Moskvi koji se održava od 04.do06.08.:

Prvog dana nastupilo je 4 naših predstavnika;

Do 67 kg Matea Jelić (Marjan) u prvom kolu pobjedila je Nataliu D’Angelo iz  Italije. U drugom kolu ju je dočekala aktualna svjetska prvakinja do 62kg Ruth Gbagbi – Obala Bjelokosti te je Matea borbu izgubila 2:6. Predstavnica Obale Bjelokosti kasnije je osvojila turnir pobjedom u finalu nad jos jednom aktualnom svjetskom prvakinjom turkinjom Nut Tatar (do 67kg)

U kategoriji preko 67 kg imali smo dvije predstavnice. Na tatami je prva izašla Melani Adamić-Golić (Zaprešić) te je u prvom kolu izgubila od predstavnice Koreje  Da-Bin Lee.

Druga predstavnica u plus kategoriji Iva Radoš (Metalac) u prvom kolu je bila slobodna a u drugom kolu pobjedila je Lauru Giacomini – Italija. U trećem kolu (četvrtfinalu) bolja od Ive bila je još jedna predstavnica Koreje Bich-Na Kim.

Jedini muški predstavnika danas bio je Vedran Golec (Jastreb) u kategoriji preko 87 kg. U prvom kolu je bio slobodan dok u drugom kolu pobjeđuje predstavnika Francuske Omara El Yazidia. U trećem kolu (borbi za medalju) revanšira se za poraz na Svjetskom prvenstvu predstavniku Velike Britanije Mahama-du Cho-u te osigurava polufinale. U polufinalnoj borbi bolji od Vedrana je bio Roman Kuznetsov-Rusija (kasniji pobjednik turnira).

Vedran Golec 3.mjesto

Sutra nastupa još troje naših predstavnika, Kristina Tomić do 49kg i Toni Kanaet i Luka Horvat do 80kg.