Upravni odbor je na sjednici 02/2018. održanoj u Omišu 16.06.2018. donio sljedeće odluke:

 1. Od 16.06.2018. svi dosadašnji nosioci majstorskih zvanja položenih van komisije HTS-a, diplome će morati nostrificirati na način da od HTS-a pribave diplomu HTS-a za položeno zvanje, a sva sljedeća zvanja morati će polagati ispred komisije HTS-a.

 

 1. Upravni odbor je uvečan za jednog člana bez prava glasa. Novi član Upravnog odbora HTS-a bez prava glasa je aktualni predsjednik Zagrebačkog taekwondo saveza gdin. Tomislav Horvat.

 

 1. Hrvatski taekwondo savez će pokriti troškove stručnog usavršavanja Jeleni Marot (administrativna tajnica) kako bi mogla samostalno uređivati i voditi društvene mreže Saveza i obavljati komunikaciju sa medijima.

 

 1. Upravni odbor je prihvatio zamolbu za pokroviteljstvom turnira „20. Jastreb Open – Kup Veleposlanika Republike Koreje“.

 

 1. Određeni su mentori za nove klubove:

Tk „Filip Grgić“ – mentor Franjo Prot Tk „Forma“ – mentor Ivica Blatančić Tk „Osinium“ – mentor Mario Kozić

Tk „Sokol Gradište“ – mentor Damir Zahirović

 

Tk „Marsonia“ – ustanovljeno je da klub u sadašnjem rukovodstvu ima osobe koje su stvarno i pravno dovele do likvidacije taekwondo kluba „Marsonia Kuna“. Prema Pravilniku o prijemu novih članica (članak 7.) osobe koje su stvarno i pravno dovele do likvidacije taekwondo kluba ne mogu vršiti bilo kakvu funkciju u novom klubu, kandidatu za članstvo u HTS-u, tijekom 5 godina od okončanja likvidacije prethodnog taekwondo kluba. Obzirom da je gdin. Tomislav Đaković odgovorna osoba Tk „Marsonia“ ali i da je bio odgovorna osoba Tk „Marsonia Kuna“, kluba koji je likvidiran, klub Tk „Marsonia“ ne može postati kandidat za prijem u članstvo dokle god ima sadašnje rukovodstvo.

 

 1. Upravni odbor je donio odluku o raspisivanju natječaja za novi logo HTS-a. Natječaj će se raspisati u trajanju od 120 dana u kojem bi se prikupljala idejna rješenja novog znaka Saveza uz nagradu autoru pobjedničkog loga u iznosu od 5.000,00 kn čime bi otkupili sva prava korištenja i vlasništva loga.

 

 1. Upravni odbor je donio odluku o osnivanju tvrtke u vlasništvu HTS-a kojoj bi djelatnosti bile trgovačke, ugostiteljske i turističke u svrhu upravljanja Nacionalnim taekwondo centrom.

Gdin. Ivan Radoš je imenovan za direktora tvrtke.

 

 1. Upravni odbor je usvojio ostavku Ivana Radoša na mjesto glavnog tajnika HTS-a.

 

 1. Upravni odbor je imenovao Mihaelu Štrok na mjesto glavne tajnice HTS-a.

 

 1. Gdin. Franjo Prot će sudjelovati po pozivu na sjednici Vijeća ETU-a. HTS će snositi trošak avio karte.

 

 1. Upravni odbor je donio odluku o poništenju odluke sa sjednice od 17.07.2017.. točka 3. Zaključak br. 2 koja glasi: „2. Izuzeće g. Damira Javorovića kao člana Stegovne komisije.“

Utvrđuje se bespredmetnim donošenje bilo koje druge odluke, jer je g. Javorović dao ostavku na članstvo u Stegovnoj komisiji i više nije član bilo kojeg kluba člana HTS-a.