Ovog vikenda u Zagrebu okupilo se ukupno 15 seniorki i 15 seniora koji čine prošireni sastav seniorske taekwondo reprezentacije Hrvatske koji su svojim dosadašnjim plasmanima na velikim natjecanjima zaslužili poziv izbornika i trenera Tonija Tomasa. Koliki je potencijal među mladim sportašima govore 23 medalje koje su osvojili na seniorskom europskom i svjetskom prvenstvu te Olimpijskim igrama.

 

Izbornik Tomas ističe kako su pripreme za plasman na OI u Parizu specifične i da je nužno prilagodit im se na optimalan način zbog skraćenog vremena, tj. olimpijskog ciklusa od svega 3 godine.

„Ovo okupljanje seniorske reprezentacije ima više ciljeva. Najprije želimo vidjeti koga imamo na raspolaganju i tko se odazvao poslanom pozivu matičnim klubovima. Također, želimo upoznati same sportaše s planom koji smo napravili za period koji je pred nama. Svi pozvani sportaši imaju jednake šanse za nastup na OI. Idemo korak po korak, a iduća velika natjecanja su svjetsko i europsko seniorsko prvenstvo u travnju i svibnju iduće godine.“ – ističe Tomas