Hrvatska reprezentacija nastupila na Svjetskom klase G-8 prvenstvu u formama koji se održao u Kineskom Taipei-u na kojem je nastupio dosad rekordan broj natjecatelja čak 1280 iz 59 zemalja širom svijeta. Iz Hrvatske je nastupilo 10 najboljih natjecatelja koji su s ponosom dali sve o sebe i branili boje lijepe naše, uz vođu puta (Head of team) gosp. Viktor Romančuk i gl. trenera reprezentacije gosp. Davor Prđun..
U veoma jakim konkurencijama po kategorijama istaknuo se naš Ivan Kaić koji je od 29 prijavljenih sportaša u kategoriji uspio osvojiti 5.mjesto na svijetu u kategoriji seniora 30-40.godina po ždrijebu:
Prvo kolo slobodan, drugo kolo pobjedom nad protivnikom Meksika i u borbi za medalju porazom protiv predstavnika Filipina.
Nadalje: prvog dana prvenstva nastupio je junior Josip Šteko u standardnim formama i nije se uspio izboriti za polufinale u svojoj skupini zauzeo je 14. mjesto od 19 sportaša, a dok ih je bilo 39 natjecatelja u njegovoj kategoriji.
Drugog je dana nastupala Irena Pečko u kategoriji do 50 godina i zauzela 13. mjesto među 16 odličnih sportašica. Junior Josip Šteko nastupio je kreativnim formama i bio 11 u svojoj skupini ali nije uspio izboriti finale od ukupno 24 sportaša u kategoriji.
Trećeg dana prvenstva seniorka Matea Beršinić od ukupno 34 natjecateljice u kategoriji putem ždrijeba izgubila je prvi meč od Filipinke te se nije uspjela plasirati u idući krug natjecanja. Hana Vlašić u kvalifikacijama svoje skupine u kojoj je bilo 19 sportašica završila je na 10 mjestu i nije se uspjela plasirati u polufinale, u Haninoj kategoriji je nastupilo ukupno 39 natjecateljica.
Senior u freestyle formama Borna Pečko nije se uspio kvalificirati u finale te je završio na 18.mjestu od 20 natjecatelja.

Zadnjeg i četvrtog dana Svjetskog prvenstva nastupio je Ivan Kaić koji je od 29 prijavljenih sportaša u kategoriji uspio osvojiti 5.mjesto na svijetu u kategoriji seniora 30-40.godina po ždrijebu:
prvo kolo slobodan, drugo kolo pobjedom nad protivnikom Meksika i u borbi za medaljom porazom protiv protivnika Filipina.
Lana Prđun u kategoriji freestyla od 19 prijavljenih natjecateljica osvojila je 15.mjesto s obzirom da joj je to prvo Svjetsko prvenstvo na kojem je nastupila i što je ulazno godište u kategoriji juniorki 12-17 godina nije se uspjela izboriti u finale. Također je nastupila u kategoriji kadetkinja u kojoj je nastupilo 34 natjecateljice te se nije uspjela plasirati u polufinale.
Također zadnjeg četvrtog dana natjecanja nastupili su još i juniorski par Lucija Jazić i Niko Zoričić kojima je to bilo prvo Svjetsko prvenstvo na kojem su nastupili i nisu prošli u svojoj skupini od ukupno 32 juniorska miješana para u kategoriji, i na kraju posljednji natjecatelj koji je nastupio za reprezentaciju u kadetskoj konkurenciji od ukupno 27 natjecatelja Marin Hlad kojem je isto tako bilo prvo Svjetsko prvenstvo u svojoj skupini nije se uspio plasirati u polufinale natjecanja.
Popis natjecatelja po klubovima i kategorijama koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu Taipei 2018.:
Marin Hlad, TK Zaprešić, Zaprešić – kadet standardne forme
Lana Prđun, TK Master, Zagreb – freestyle 12-17 god. +kadetkinja standardne forme
Hana Vlašić, TCZ Ban Keglević, Zagreb – juniorka standardne forme
Josip Šteko, TK Sljeme, Zagreb – freestyle 12-17god. + junior standardne forme
Lucija Jazić, TK Jastreb – Niko Zoričić, TK Maksimir, Zagreb – juniorski par standardne forme
Matea Beršinić, TK Karlovac, Karlovac – seniorka standardne forme
Borna Pečko, TCZ Ban Keglević, Zagreb – senior freestyle +17god.
Ivan Kaić, TK Maksimir, Zagreb – senior 30-40god. standardne forme
Irena Pečko, TCZ Ban Keglević, Zagreb – seniorka 40-50 god.

 

Glavni trener reprezentacije za forme
Davor Prđun. 6. Dan