11 medalja na prestižnom Belgian Openu 2023

Ovog vikenda se u malenom gradu Lommelu u Belgiji održao prestižni dvodnevni taekwodno turnir „Belgian open 2023“ na kojemu je prisustvovalo ukupno 1497 sportaša. Pozamašna brojka odmah daje naslutiti kako se radi o natjecanju visoke (G-2) klase koje osvajačima medalja nosi veći broj bodova.

Kako je svima poznato da je ova godina pred-olimpijska godina, svim sportašima je u najvišem interesu skupiti bodove za nastup na OI u Parizu 2024. godine.

Tako su ovako velikoj brojci natjecatelja naravno doprinijeli i naši sportaši, čija su kvaliteta rada i uspjesi na ovom turniru donijeli Hrvatskom taekwondou ukupno 11 medalja. Hrvatska sportska statistika je tako bogatija za još 3 zlata, 3 srebra i 5 brončanih medalja.

U subotu su nastupili seniori. Najveći broj natjecatelja, njih 54, je bio zastupljen u kategoriji seniora -74kg, gdje je Marko Golubić iz Metalca izborio broncu, izgubivši od prvaka kategorije Ulugbeka Rashitova. Nešto manje „gusto“ je bilo u kategorijama seniorki -53kg gdje je među 42 natjecateljice Nika Karabatić (Marjan) odličnim nastupom i pobjedom 2-0 u finalu odnijela zlato; dok je u kategoriji seniora -54kg među 36 natjecatelja Josip Teskera (DIV Knin) izborio broncu, na žalost izgubivši od prvaka kategorije Konstantinosa Dimitropoulosa. U kategoriji seniorki -73kg pobjedom od 2-0 briljirala je Matea Jelić (Marjan) osvojivši zlato. Paško Božić (Marjan) je u kategoriji seniora +87kg izgubio od prvaka kategorije Ruslana Zhaparova i tako osvojio srebro, dok je Ivan Šapina (Marjan) izborio broncu u kategoriji seniora -87kg.

Drugi dan natjecanja imali smo prilike gledati nastupe kadeta i juniora. U kategoriji kadetkinja +59kg je Lorena Žanko (Zaprešić) osvojila broncu. Kod juniora -79kg istaknuo se Oscar Kovačić (Prana) koji je osvojio zlato. Među juniorkama se iskazala Dora Radek (ION) u kategoriji -42kg osvojivši srebro, dok smo u kategoriji juniorki -63kg dobili dvije osvajačice medalja – srebro je osvojila Dora Meštrović (Medvedgrad), a broncu Sara Hampovčan (ION).

Čestitamo svim osvajačima i trenerima!

Podijeli:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Uvijek u toku

Povezane novosti