Obilježavanje 55. obljetnice vježbanja Taekwondo-a u Hrvatskoj

U organizaciji I izvedbi Hrvatskih taekwondo veterana obilježena je 55-ta obljetnica taekwondo-a u hrvatskom kulturnom i sportskom krugu. 28. Svibnja 1968 godine Korejac Gospodin Park Sun Jae prikazao je taekwondo borbeno umijeće na dvorišnom prostoru Gornjogradske gimnazije na Katranskom trgu u Zagrebu.

 Ovogodišnje peto redovito okupljanje uz postavljanje prigodnog lovorovog vijenca održano je u vrijeme 50 obljetnice World Taekwondo federacije uoči početka 26. Svjetskog seniorskog taekwondo prvenstva u Bakuu koje se od 29 svibnja do 4 lipnja 2023 godine.

Okupljenima su se u ime Hrvatskih taekwondo veterana, organizatora, obratili Kralj Juraj (predsjednik) , Franjo Prot (kopredsjednik) i Pastor HYUN BOO CHOI Svjetske Haleluja taekwondo misije (World Halleluyah taekwondo mission).

U okviru ceremonije okupljenima se u kratkim crtama predstavljen razvoj taekwondo borbenog umijeća i olimpijskog sporta koji se u neprekinutom nizu odvija od tog vremena.

Jednim od najzaslužnijih doprinosa prepoznato je dugogodišnje prisustvo i aktivno djelovanje GM Nikole Pečka hrvatskog taekwondo prosvjetitelja čiju su 80-to obljetnicu rođenja Hrvatski taekwondo veterani obilježili prošle godine.

Pastor Hyun Boo Choi pridružio se okupljanju u ime međunarodnog taekwondo natjecanja  8th World Hallelujah cup i Croatia Karlovac open 2023. U svom obraćanju i blagoslovu Pastor Choi  se zahvalio okupljenima za obilježavanje događanja kojim su započele bliske veze između hrvatskog i korejskog kulturnog kruga.

Korejci Hyun Boo Choi (Pastor) i Choi Doo Young delegirani su na okupljanje od strane Gospođe Mirjane Brežan predsjednice Taekwondo kluba Karlovac domaćina natjecanja u ime obilježavanje 55 obljetnice kluba. Natjecanje se održava 27 i 28 svibnja u Karlovcu, a na kojem će nastupa preko 500 natjecatelja iz 48 ekipa iz 14 zemalja.

Ovogodišnje peto redovito okupljanje održano je u vrijeme obilježavanja 50 obljetnice World Taekwondo federacije uoči početka 26. Svjetskog seniorskog taekwondo prvenstva u Bakuu koje se od 29 svibnja do 4 lipnja 2023 godine.

Prisutni su poželjeli uspjeh hrvatskoj nacionalnoj vrsti na aktualnom Svjetskom prvenstvu predstojećih dana, sa kojeg očekujemo dobre vijesti.

Podijeli:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Uvijek u toku

Povezane novosti