Održan sastanak svih voditelja nacionalnih timova

BAKU, Azerbajdžan (27. svibnja 2023.) – Sastanak voditelja timova održan je danas u konferencijskoj dvorani Crystal Hall uoči Svjetskog taekwondo prvenstva u Baku 2023.

Sastanku su nazočili predsjednik svjetskog taekwondoa Chungwon Choue, glavni tajnik svjetskog taekwondoa Jeongkang Seo, potpredsjednik Azerbajdžanske taekwondo federacije Naghi Safarov i šest potpredsjednika svjetskog taekwondoa: Aicha Garad Ali, Kyu seok Lee, Juan Manuel Delgado, Maria Rosario Borello Castillo, Issaka Ide i John Kotsifas.

Svjetsko prvenstvo održat će se od 29. svibnja do 4. lipnja, a na njemu će sudjelovati sportaši iz 144 zemlje plus tim izbjeglica koji će se natjecati u 16 težinskih kategorija (8 muškaraca i 8 žena) za željeni naslov svjetskog prvaka, kao i presudne bodove za kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Predsjednik Choue je za medije izjavio sljedeće:

“Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u taekwondou bit će posebno posebno jer se poklapa s našom 50. godišnjicom osnutka. Tijekom posljednjih 50 godina naporno smo radili na razvoju taekwondoa diljem svijeta učvršćujući svoju poziciju ključnog olimpijskog sporta otkako je prvi put uključen u Sydneyu 2000.”

Slike: DALS

Podijeli:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Uvijek u toku

Povezane novosti