Hrvatska taekwondo reprezentacija na prijemu kod Predsjednika Vlade

Predsjednik Vlade RH, gospodin Andrej Plenković danas je u popodnevnim satima primio članove Hrvatske taekowndo reprezentacije i osvajače rekordnog broja medalja u pratnji samog vrha Hrvatskog taekwondo saveza.

U prigodnom govoru, premijer je izrazio žaljenje što Hrvatska nije dobila priliku organizirati Svjetsko prvenstvo u taekwondou 2025., naglasivši kontinuiranu podršku Vlade hrvatskim taekwondoašima i borilačkim sportovima općenito. “Vlada je stala uz vas jer to zaslužujete vi i vaše brojne kolege”, poručio je Plenković, koji se potom osvrnuo uspjeh naše taekwondo reprezentacije koja je ispisala zlatne stranice hrvatskog sporta.

Prisjetimo se, tijekom sedam dana održavanja, svjetskim zlatom okitili su se Lena Stojković (-46 kg) i Marko Golubić (-74 kg); srebro je zasjalo oko vrata Ivanu Šapini (-87 kg), a bronca je pripala Bruni Duvančić (-49 kg), olimpijskoj pobjednici iz Tokija, Matei Jelić (-73 kg) i Pašku Božiću (+87 kg).

“Nema većeg gušta nego gledati vijesti na portalima da su Hrvati i Hrvatice osvojili neku novu medalju. Ja vodim računa o loptačkoj kulturi Hrvata ali i da sportove koji nisu s loptom maksimalno podržimo kako bismo diverzificirali pristup i uključili što više sportaša. Jer to je važno za vaš osobni i karijerni razvoj ali i za vrijednosti koje stječete za život nakon sportske karijere. Ja volim reći da smo mi Vlada koja jako voli sport i dok je u njoj bio Zdravko Marić on je bio glavni Sport Billy a sada smo to ministrica Brnjac i ja. Donijeli smo novi Zakon o sportu kroz koji smo povećali prava sportaša i trenera i s kojim popravljamo praznine za koje smo osjetili da su postojale u prethodnim godinama. A sada idemo u reforme poreznih zakona koje bi trebale dodatno omogućiti ulaganje u sport jer bez kvalitetnog i sustavnog financiranja klubova, bez obzira o kojem se sportu radi, neće biti niti kvalitetnih kandidata za nacionalne selekcije”, kazao je premijer.

Kakav je podvig postigla naša reprezentacija govori podatak da si niti jedna država nije priskrbila više odličja! Predivnih šest medalja. Dakle – Hrvatska, Turska, Rusija. “Creme de la creme” svjetskog taekwondoa!

“Ovo što ste ostvarili u Bakuu bilo je briljantno i ja vam od srca, u ime cijele Vlade, čestitam. Veselimo se vašim novim uspjesima”, zaključio je premijer.

Podijeli:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Uvijek u toku

Povezane novosti