Treći dan 3. Europskih igara u Poljskoj

Nakon jučerašnje osvojene lepeze medalja, upravo je završio i treći dan Europskih igara u Poljskoj za naše taekwondo sportaše. Danas su na tatamiju nastupili Ivana Arelić (-62kg), Matea Jelić (-67kg), Marko Golubić (-74kg) i Matej Nikolić (-80kg).

Ivana Arelić (-62kg) je u prvom kolu pobijedila Njemicu Annu Lenu Froemming rezultatom 2:0, a zatim je u četvrtfinalu slavila sa 2:0 i protiv Grkinje Theopoule Sarvanaki. U polufinalu se boljom pokazala Čehinja Petra Stolbova. U lovu na broncu na žalost gubi 1:2 u meču protiv Latvijke Jolante Tarvida.

Matea Jelić (-67kg) je rezultatom 2:0 slavila u prvom kolu protiv Turkinje Ikra Kayir, a zatim je u četvrtfinalu porazila i Njemicu Vanessu Mariu Koerndl 2:1. U polufinalu doduše gubi rezultatom 2:1 od Srpkinje Aleksandre Perišić, inače prošlogodišnje svjetske viceprvakinje . U borbi za brončanu medalju se borila s Talijankom Nataliom D’angelo koja se na kraju pokazala boljom uz rezultat 1:2.

Marko Golubić (-74kg) je svoj niz otvorio pobjedom u prvom kolu protiv Šveđanina Mohamad Ali Chehade, a zatim i četvrtfinalu protiv Turčina Muhammed Emin Yildiza rezultatom 2:1. U polufinalu se ipak pokazao bolji Bosanac Nedžad Husić. Marku na žalost brončana medalja nije pošla za rukom jer u meču sa Španjolcem Danielom Quesadom Barrerom gubi 2:0.

Matej Nikolić (-80kg) na žalost ne uspijeva proći prvo kolo protiv Kasre Mehdipournejad koji nastupa pod Refugee timom, pa gubi rezultatom 2:0.

Podijeli:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Uvijek u toku

Povezane novosti