Četvrti dan 3. Europskih igara u Poljskoj – još tri medalje za Hrvatsku

Upravo je završio i posljednji dan 3. Europskih igara u Poljskoj za naše taekwondo sportaše.

Na tatami su danas stupili Nika Klepac (-73kg), Nika Petanjek (+73kg), Ivan Šapina (-87kg) i Paško Božić (+87kg).

Zlatni Ivan Šapina (-87kg) u svom današnjem nastupu tuče sve od reda, i to odličnim rezultatima od 2:0. Četvrtfinale otvara pobjedom nad Grkom Vasileios Tholiotis, a zatim u polufinalu pada i Turčin Bicer, dok u finalu svladava i vrlo dobrog Slovenca Divkovića.

Brončana Nika Klepac (-73kg) je svoj nastup otvorila pobjedom nad Makedonkom Anamarijom Georgievskom. Sljedeća u nizu je bila Britanka Rebecca Louise McGowan koja je predala meč. U polufinalu se pokazala bolja Turkinja Uzuncavdar rezultatom 2:0, pa se tako za brončanu medalju morala iskazati protiv Talijanke Smiragliae – što i čini uz rezultat 2:0.

Druga bronca danas, naš Paško Božić (+87kg) u prvom kolu rezultatom 2:0 pobjeđuje Njemca Marc Lenkewitza. Četvrtfinale prolazi pobjedom 2:0 nad Poljakom Mikolajem Szaferskim, a potom nastupa meč sa Britancem Cunninghamom koji se na žalost pokazuje boljim, pa gubi rezultatom 2:0. Broncu osvaja pobjedom nad Ukrajincem Andriiem Harbarom sa uvjerljivih 2:0.

Nika Petanjek (+73kg) na žalost ispada odmah u prvom kolu protiv bolje Španjolke Tania Maria Castineira Etcheverria rezultatom 2:0.

Podijeli:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Uvijek u toku

Povezane novosti