Europski Kup u ITF taekwon-dou 2023.

Kao dio ITF taekwon-do reprezentacije smo krenuli putničkim kombijem na put dug 1350km, sve do Lublina u Poljskoj. Kako je put dug, odlučili smo krenuti dan prije i prespavati u Budimpešti, koja je otprilike na pola puta.

Drugi dio reprezentacije je krenuo iz Pule nesto kasnije te smo se sastali u Budimpešti. Slijedilo je razgledavanje grada, odmor u hotelu, te smo ujutro nastavili put.

Nakon skoro 10 sati puta od Budimpešte dosli smo u Lublin.

Na natjecanju je nastupilo više od 20 država i bilo je dosta dobrih boraca i borbi, te smo zadovoljni postignutim uspjehom.

Najveće iznenađenje reprezentacije je bio trener i član tehničke komisije Frane Erak, koji je nakon 13 godina pauze u borbama (zadnje natjecanje Prvenstvo Hrvatske 2010.god) bio prvi 🥇 u svojoj kategoriji seniora +35 godina. Prva borba je završila prekidom i predajom poljaka na kraju prve runde, dok je drugu borbu slavio pobjedom protiv francuza.

Junior Nikola Gojani, borac TKD kluba Bak iz Pule je slavio pobjedama protiv poljaka u četvrtfinalu, predstavnika BiH u polufinalu, dok je u finalu izgubio protiv poljaka koji je bio viši i teži od njega.
Borbe su mu bile teške te se zasluženo okitio srebrenom medaljom oko vrata 🥈.

Seniorka Ana Vukić je izgubila u zadnjim sekundama polufinalne borbe od iskusnije predstavnice iz Ukrajine, ali se lavovski borila, te joj je ovo dosad bila najbolja borba koju je pokazala na natjecaju ove razine 🥉.

Kadetkinja Katarina Tudić je u finalu izgubila od ukrajinke, ali je pokazala veliku borbenost na prvom natjecanju ovog tipa te se zasluženo okitila srebrenim odličjem 🥈.

Senior Marin Lucić, junior Antonio Lušić i kadet Duje Bačelić iz TKD Solaris su zaustavljeni u četvrtfinalu, iako su pokazali visoku razinu borbenosti, uz to što je Antoniu i Duji, ovo prvo natjecanje u životu ovoga ranga.

Trener Frane Erak je zadovoljan viđenim i ovo je svima samo motivacija za postizanje još većih uspjeha na natjecanjima ovog tipa.

Isto tako ovo putovanje je koristilo proširenju poznanstva i prijateljstva koje je jednako važno kao i sportski uspjesi, jer to je i bit svakoga sporta…

Autor: Slavko Jereb

Podijeli:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Uvijek u toku

Povezane novosti