Nakon održanih međunarodnih natjecanja “President Cup” i “European Club Championship” na kojima se ukupno 30 hrvatskih sportaša direktno plasiralo na Europsko juniorsko i Europsko kadetsko prvenstvo u 2019. godini, obavještavamo sve naše članice na koji način će HTS realizirati nastup juniorske i kadetske selekcije na Europskim prvenstvima za 2019. godinu.

Hrvatski taekwondo savez će, prema svojim financijskim mogućnostima, financirati nastup sportaša koji nastupom na kriterijskim turnirima u RH postanu nositelji u svojim težinskim kategorijama. Broj sportaša će ovisiti o procjeni troška nastupa reprezentacije što u ovom trenutku ne možemo objaviti zbog elemenata koji trenutno nisu poznati (mjesto i vrijeme održavanja europskih prvenstava).

1. U slučaju da nositelj težinske kategorije bude sportaš koji se i direktno plasirao na EP putem “President Cup” i “European Club Championship”, mogućnost nastupa kroz samofinanciranje ponudit će se drugoplasiranom sportašu.
2. Sportaši koji samofinanciraju nastup na EP-u obvezni su putovati zajedno sa ostatkom reprezentacije i boraviti u službenom hotelu u kojem boravi i ostatak reprezentacije.
3. Trošak nastupa sportaša koji samofinanciraju nastup na EP-u (prijevoz, smještaj, kotizacija i prehrana) mora se uplatiti na žiro račun HTS-a prije odlaska na prvenstvo, odnosno po isporučenom računu i do datuma dospijeća plaćanja.
4. Treneri sportaša koji samofinanciraju svoj nastup imat će mogućnost akreditacije za prvenstvo ukoliko se ista može dobiti uz nadoplatu od strane WTE-a. Trošak sudjelovanja trenera ne podmiruje HTS.
5. Sportašima koji samofinanciraju svoj nastup i osvoje medalju na EP-u, trošak njihovog nastupa bit će refundiran od strane HTS-a. Trošak će se refundirati samo sportašu, ne i pratećoj osobi (treneru).
6. Sportaši koji samofinanciraju svoj nastup mogu sudjelovati na organiziranim pripremama reprezentacije za nastup na EP-u uz plaćanje troškova priprema, a koji će im također biti refundirani u slučaju osvajanja medalje.